Ontdek de historische Hanzestad Deventer

Een stad die je bezocht moet hebben

De Hanzestad Deventer is gelegen aan de IJssel rivier, die door velen wordt omschreven als de mooiste rivier van Nederland.

Begin je ontdekking van één van de oudste, nog altijd springlevende handelssteden vanaf ons elegante boutique hotel.  Één van de mooiste historische monumenten van Deventer direct gelegen aan de IJssel.

Deventer is een stad met een geweldig winkel- en horeca-aanbod in een setting waar de geschiedenis op smaakvolle manier levend is gehouden: honderden monumenten en een oorspronkelijk stratenpatroon wat nog nagenoeg geheel intact is.

Onze favoriete hotspots

Deventer en omgeving heeft het allemaal. Wandel of vaar door het historisch stadscentrum of door de rijke omliggende natuurgebieden. Liever de omgeving ontdekken op de fiets? Bij ons kunt u ook gebruik maken van onze huurfietsen.

Ontdek de charme van het pittoreske, historische centrum. Kijk uit op het historisch silhouet van de 46 meter hoge Grote of Lebuinuskerk, een gotische kerk die teruggaat tot aan de middeleeuwen, of beklim de kerk voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Wandel langs de 13de eeuwse stadsmuur, vind het oudste stenen woonhuis van Nederland en bemachtig de Deventerkoek van Deventer Koekwinkel. Ontdek de Walstraat tijdens het winkelen met vele pop-up winkels, kleine boutiques en De Oude Mosterdfabriek.

Wij helpen u graag met het plannen van een dag in Deventer en omgeving.